Nyckeltal

Ferrero-koncernen finansiella siffror

FERRERO IDAG

Internationell närvaro.
Ferrero startades 1946 som ett litet konditori i Alba i Italien och finns nu i mer än 50 länder med 37 produktionsanläggningar på fem kontinenter. Våra produkter säljs i över 170 länder.

Idag består Ferrero och dess närstående företag av över 47 000 medarbetare som är av mer än 120 olika nationaliteter.

VÅR EKONOMI

I en föränderlig omvärld fortsätter Ferrero att växa från år till år och är idag det tredje största chokladkonfektyrföretaget i världen.

Ferrero Group stängde räkenskapsåret som slutade den 31 augusti 2023 med en konsoliderad omsättning på 17 miljarder euro, en ökning med +20,7 % jämfört med föregående års omsättning på 14 miljarder euro. Trots den utmanande ekonomiska och geopolitiska miljön kunde koncernen fortsätta sin robusta tillväxt och konsolidera sin marknadsandel i olika kategorier och regioner tack vare motståndskraften hos sina medarbetare, sina varumärken och sin affärsmodell.

Våra ikoniska varumärken
som Nutella®, Ferrero Rocher®, Kinder Bueno® och Kinder Joy® uppnådde nettoförsäljningstillväxt, med USA och Italien i täten, samtidigt som vi befäste marknadsandelar i de flesta regioner.

KONTINUERLIG TILLVÄXT OCH FÖRBÄTTRING

För att främja tillväxten verkställde Ferrero-koncernen också några viktiga initiativ, t.ex. att: - fortsätta att öka investeringarna i våra ikoniska varumärken och stärka vår interna FoU.
- utöka vår produktionskapacitet för att möta konsumenternas ökande efterfrågan på våra produkter, med totala kapitalinvesteringar på 811 miljoner euro, varav de viktigaste investeringarna var materiella anläggningstillgångar (733 miljoner euro) för våra anläggningar i Italien, USA, Tyskland och Spanien.

Dessa investeringar representerar vår kontinuerliga strategi för att förbättra kvaliteten, färskheten och livsmedelssäkerheten hos våra produkter samtidigt som vi bibehåller konkurrenskraften och minskar miljöpåverkan från vår tillverkning.

THE HAZELNUT COMPANY

Vårt mål: att säkerställa hållbara hasselnötter av hög kvalitet

Hazelnut Company är en unik funktion inom Ferrero som är involverad i alla aspekter av värdekedjan för hasselnötter, från odling till fabrik. Den består av fem jordbruksföretag i Argentina, Australien, Chile, Georgien och Serbien. Dessutom har företaget sju anläggningar för bearbetning av hasselnötter i Turkiet, Italien och Chile.

Mer information finns på: www.ferrerohazelnutcompany.com