1. Var kommer kakao egentligen från?

Kakaoträdet växer endast i de varmaste områdena på jordklotet, på platser nära ekvatorn. De olika typerna av kakao kommer huvudsakligen från Västafrika samt från de norra delarna av Sydamerika, Centralamerika och Indonesien. För närvarande finns det ungefär 60 olika typer av kakao.

2. Hur erhålls kakaopulver från bönorna?

Efter skörden lämnas kakaobönorna att vila under fem till tio dagar. Detta för att låta bönorna jäsa. Jäsningen gör bönorna mörka och ger dem den typiska kakaoaromen. Därefter torkas och rostas bönorna. Sedan börjar det roliga: Bönorna krossas, eventuella föroreningar rensas bort och bönorna mals. Kakaosmöret frigörs från kakaomassan i en tryckkammare. Presskakorna mals för att framställa kakaopulver.

3. Är det sant att kakao är ett bra sätt att hålla sig i form?

Ja, med rätt kombination: Kakao innehåller kolhydrater och i kombination med socker ger det kroppen energi. Dessutom innehåller kakao den naturliga ingrediensen teobromin, döpt efter kakaoplantan "teobroma" - gudarnas föda.

4. Hur framställs choklad?

Flera olika typer av kakaomassa blandas efter ett speciellt recept med extra socker, kakaosmör och, om det behövs, mjölk- eller gräddprodukter. Kakaomassan knådas mellan flera valsar tills den blir extremt tunn. Därefter pressas, rörs, vänds, syrsätts och värms den under flera timmar i speciella behållare tills en mjuk chokladmassa har åstadkommits: Utsökt choklad.

5. Innehåller Kinder-choklad brunvit choklad?

Nej, Kinder-choklad är en ren högkvalitativ mjölkchoklad fylld med krämig mjölk. Dessutom: Kinder-choklad framställs av en tredjedel mjölk.

6. Vilka Ferrero-produkter innehåller inte nötter?

Enligt receptet innehåller följande standardprodukter för närvarande inte jordnötter, valnötter, hasselnötter, jördnötter eller tillsatser av hasselnötter eller kakor: Kinder Pinguí, Kinder Maxi, Kinder Chocolate, Kinder Surprise, Kinder Country, Kinder Milk-Slice, Mon Chéri, samt Tic Tac.